Imobile cu instalații sanitare construite cu țevi din plumb!

Publicat

Imobile cu instalații sanitare din plumb riscuri pentru sănătate si portofel.

Instalațiile sanitare cu plumb sunt un tip de instalații sanitare care utilizează conducte de plumb pentru transportul apei. Utilizarea conductelor de plumb este periculoasă, deoarece plumbul contaminează alimentarea cu apă, provocând otrăvire sau intoxicație cu plumb. Intoxicația cu plumb poate cauza o gamă largă de probleme de sănătate, inclusiv întârzieri în dezvoltare, dificultăți de învățare și probleme de comportament la copii, precum și leziuni renale și hipertensiune arterială la adulți. Dacă bănuiți că casa dvs. are instalații sanitare cu plumb, este important să vă testați apa și, dacă este necesar, să luați măsuri pentru a îndepărta sau înlocui conductele de plumb.

Valoarea unei locuințe cu instalații sanitare din plumb va fi diminuată cu costul de înlocuire a țevilor. Dacă o inspecție dezvăluie prezența țevilor de plumb, ar putea fi o problemă majoră pentru potențialii cumpărători. Mulți oameni sunt conștienți de riscurile pentru sănătate asociate cu expunerea la plumb și vor ezita să cumpere o casă cu astfel de instalații.

Cel mai bine este să faceți o evaluare profesională pentru a determina impactul general al instalațiilor sanitare cu plumb ceea ce vă va permite să știți costul și timpul pentru a o repara și cât de mult va afecta prețul casei.

La ce să te uiti atunci când cumperi o casă. Instalații sanitare cu țevi din plumb
La ce să te uiti atunci când cumperi o casă.

Dacă conductele de plumb sunt situate într-un bloc de apartamente și intenționați să vindeți unul dintre apartamente, poate afecta prețul de vânzare al unității. Este important de reținut că, în multe cazuri, este responsabilitatea proprietarului sau conducerii clădirii să rezolve și să repare orice conducte de plumb din clădire. Cu toate acestea, în calitate de vânzător al apartamentului, este important să dezvăluiți potențialilor cumpărători prezența țevilor de plumb și să furnizați orice informații disponibile despre planurile clădirii de a rezolva problema.

Cel mai bine este să faceți o inspecție și o evaluare profesională pentru a determina impactul general al instalațiilor sanitare cu plumb în clădire, ceea ce vă va permite să știți costul și timpul necesar pentru a o repara și cât de mult va afecta prețul de vânzare. În plus, este, de asemenea, esențial să verificați dacă clădirea respectă legislația cu privire la conductele de plumb și dacă există probleme juridice în curs, sau care pot apărea din cauza țevilor de plumb în clădire.

În Europa de Vest, utilizarea țevilor de plumb pentru instalații sanitare a fost eliminată treptat în secolul XX, din cauza preocupărilor legate de riscurile pentru sănătate asociate cu expunerea la plumb. Termenul specific pentru această eliminare treptată a variat în funcție de țară, dar majoritatea țărilor din Europa de Vest au reglementări în vigoare care interzic utilizarea țevilor de plumb în construcțiile noi și impun înlocuirea țevilor de plumb în clădirile existente.

De exemplu, în Regatul Unit, utilizarea conductelor de plumb a fost eliminată treptat în anii 1930 și 1940, iar în anii 1980 au fost instituite reglementări care impuneau înlocuirea conductelor de plumb în clădirile existente. Reglementări similare au fost implementate în alte țări precum Franța, Germania și Spania.

Unele țări din Europa de Vest au implementat și programe pentru a subvenționa înlocuirea conductelor de plumb în clădirile mai vechi. De exemplu, în Regatul Unit, guvernul a oferit finanțare autorităților locale pentru a înlocui conductele de plumb din zonele lor.

Este important de reținut că, deși utilizarea conductelor de plumb a fost eliminată treptat în Europa de Vest, unele clădiri mai vechi pot avea încă conducte de plumb care nu au fost încă înlocuite. Prin urmare, este important să verificați vechimea clădirii și a sistemului sanitar dacă vă gândiți să cumpărați sau să închiriați o proprietate și să testați apa dacă există suspiciuni de conducte de plumb.

În plus, este important să rețineți că, dacă o casă are țevi de plumb, va necesita probabil reparații sau înlocuiri semnificative și costisitoare înainte de a putea fi vândută. Acest lucru poate scădea și valoarea casei ți ar trebui făcut din timp.

Mai multe detalii pe Profit.ro despre legislatia curentă si viitoare:

Discutați cu reprezentantul RE/MAX Grup de Lux detaliile viitoarei achiziții!