La ce să te uiți cănd cumperi o casă

La ce să te uiti atunci când cumperi o casă

Publicat

Credeți că doar 20 de minute sunt suficiente pentru o vizită atunci când vrei să cumperi o proprietate – fie virtual, fie personal – care va fi casa dumneavoastră pentru mulți ani? Unii cumpărători o fac – și ajung să regrete. Vă propunem o scurtă și incompletă listă cu ce să căutați atunci când cumpărați o casă – o listă de verificare pentru ce să căutați atunci când vizitați o proprietate. La ce să te uiti atunci când cumperi o casă.

La ce să te uiti atunci când cumperi o casă

În ultima vreme e la modă de a prezentarea virtuală de case si apartamente. Nimic rău în asta, doar ca nu vă limitați la vizita virtuală și mergeți pe teren. Deși un tur live sau preînregistrat poate fi o modalitate excelentă de a selecta proprietățile pe care sunteți interesat să le cumpărați – nimic nu depășește o vizită în persoană pentru a acoperi eventualele probleme.

  1. Este umezeală?

Când vizitați o proprietate, fiți atenți la semne de umiditate. Principalele semne de umiditate sunt un miros de mucegai, tencuiala fulgioasă și pereții sau tavanele cu urme de apă. Sună evident, dar asigură-te că te uiți îndeaproape lângă tavan și în jurul plintelor. Un alt indiciu ar putea fi dacă încăperea tocmai a fost revopsită – eventual acoperind orice umezeală.

  1. Clădirea este solidă din punct de vedere structural?

Crăpăturile mari pe diagonală sunt ceea ce cauți – dar e normal sa existe unele crăpături fine. Priviți mai ales în jur unde se unesc extensiile, pereții de la capătul terasei și ferestrele. Căutați probleme acum despre care puteți să întrebați proprietarul sau agentul imobiliar și apoi să cereți unui inginer să investigheze mai târziu. Nu poți căuta decât ceea ce cunoști; un inspector autorizat cu ani de experiență este instruit să detecteze riscurile și să știe ce necesită atenție.

  1. Cât spațiu de depozitare am?

Spațiul de depozitare este de mare valoare, dar adesea trecut cu vederea. Unde îți vei păstra aspiratorul, prosoapele, lenjeria de rezervă și cutiile de gunoi, bicicletele, echipamentul de schi, etc? Există loc pentru dulapuri sau rafturi? Mai ales în casele nou construite, spațiul de depozitare poate fi limitat.

  1. Orientarea casei?

Încercați sa determinați dacă încăperile principale ale casei, acelea în care veți petrece cea mai mare parte a zilei sunt orientate către sud. Orientarea către nord va crea un climat agreabil pe timpul verii, si va urca factura la încălzire pe timpul iernii. Orientarea spre sud va ajuta ca factura de încălzire sa fie mai mica. Vara însă vor trebui storuri groase si aer condiționat pentru a tine căldura afara.

  1. Camerele sunt suficient de mari pentru nevoile tale?

Am auzit de dezvoltatori de case noi care pun mobilier mai mic în camere pentru a le face să pară mai mari. Aveți grijă! Presupunând că nu veți cumpăra toată mobila nouă de îndată ce vă mutați, se va potrivi mobilierul dvs. existent?

  1. Te-ai lăsat păcălit de scenografie?

Oglinzile amplasate inteligent, iluminatul strategic, mirosurile delicioase, focurile confortabile și lisurile proaspete de vopsea sunt toate trucurile pe care vânzătorii le folosesc pentru a-și face casa mai atrăgătoare. Este plăcut să simți că poți să te muți direct fără a fi nevoie să faci nimic, dar încearcă să rămâi obiectiv. Chiar dacă arată bine cu mobilierul vânzătorului, fă fotografii și întreabă ce intr.

  1. Tocurile ferestrelor au vopseaua crapată? Geamul dublu este intact?

Unul dintre lucrurile de verificat atunci când cumpărați o casă este starea ramelor exterioare ale ferestrelor. Acesta este un indicator excelent al stării casei – dacă oamenii au investit și au avut grijă de acestea, probabil că au avut mare grijă de restul. Dacă vă puteți împinge cu ușurință degetul în cadrul ferestrei din lemn, acestea sunt de obicei putrezite. Dacă există condens între geamurile termopan, înseamnă că acestea sunt defecte.

  1. Câți ani are acoperișul?

Înlocuirea unui acoperiș este o afacere costisitoare, iar acoperișurile mai noi au o speranță de viață de doar 15-20 de ani, în funcție de materiale. De asemenea, dacă proprietatea are un acoperiș plat sau aproape plat, verificați materialul cu care a etanșat. În zilele noastre se folosește o membrană și este mai bună decât asfaltul și pietrișul, dar care dacă nu e montată corect poate avea îmbinări și margini dezlipite.

  1. Există suficiente prize și în ce stare se află?

Cablarea improvizată poate fi periculoasă, iar recablarea noii case poate fi o afacere costisitoare. Verificați tabloul de siguranțe – adesea o indicație a stării cablajului, dar un specialist va confirma dacă trebuie înlocuit. O casă cu suficiente prize este aparent un mare argument de vânzare în lumea noastră, așa că merită luat în considerare atunci când vezi o proprietate.

  1. Instalațiile sanitare?

Deschideți robinetele pentru a verifica presiunea apei. Întrebați dacă țevile sunt izolate și asigurați-vă că nu sunt din plumb care ar trebui înlocuit. Chiar functioneaza radiatoarele? Câți ani are centrala?

  1. Izolarea fonică?

Greu de descoperit la prima vizită, dar nu imposibil. Mergeți in vizită la o ora la care vecinii ar trebui sa fie acasă. Faceți liniște si ascultați daca se aud zgomote de la vecini.

  1. Cum este podul sau mansarda?

Oamenii ignoră adesea podul, dar este o parte importantă a casei. Cât de ușor este accesul? Există mult spațiu de depozitare? Ar putea fi transformat în camere suplimentare? Există izolație? Izolația corespunzătoare vă economisește bani pe timpul iernii. Cereți facturile de încălzire pe ultimul an.

  1. Cum e zona?

  • Ești în apropierea unui restaurant sau bar sau magazin de kebab care devine zgomotos seara?
  • Poți merge pe jos la magazine pentru o pâine sau trebuie să conduci?
  • Transportul public e accesibil?
  • Există drumuri zgomotoase sau cale ferată în apropiere?
  • Ești sub sau în apropierea unui culoar de zbor?
  • Există o groapă de gunoi in apropiere si se simte miros??
  • Sunt școli si grădinițe in zonă?
  • Ești într-o zonă de protejată?
  • Cum sunt vecinii? Folosesc unelte lectrice in exces? Au vreun atelier de dezmembrat masini, sau pur si simplu le place să petreacă.

Și cel mai important, simți că ar putea deveni casa visurilor tale? Google Street View este o modalitate excelentă de a explora zona fără sa trebuiască să ieși.

Dacă vă place ce ați văzut mai mergeți o data. Aranjați o altă vizionare pentru o altă oră a zilei și cercetați mai mult zona. Dacă puteți, mai luați pe cineva care nu e implicat emoțional in achiziția casei. Un fel de „cap limpede” care ar putea observa lucruri pe care tu nu le observi. In această listă sunt cateva idei care pot săa ajute la intocmirea unei liste mai ample cu la ce să te uiți cănd cumperi o casă.

Daca ceva din portofoliul nostru vă face cu ochiul intrebati-ne si vom organiza o vizionare.